onsdag 28 april 2010

NU gillar jag skator!


Nää, inte människor som är som skator men riktiga! Har aldrig direkt gillat fåglar, men idag, just nu, sitter jag vid köksbordet och ser två skator. Tänkte precis knacka på fönstret (för att skrämma iväg dem, inte vinka) men hejdar mig då jag faktiskt ser vad de gör! De äter upp våra fula myror som hela tiden bygger bon mellan stenplattorna vid altanen. Och jag som trodde att det var myrmedlet som gjorde att de försvann...måste sluta med myrgift, tänk om skatan blir dålig! Tja, en liten lunch-iaktagelse bara.


ihhh....läste precis lite om skatan...nu är jag tillbaka från ursprungsläget..gillar INTE skator. Fram med MYRR!
skatan: söker oftast sin föda på marken. om den har upptäckt ett byte spriner den snabbt dit och hugger tag i det med näbben. för det mesta slukar skator insekter hela, men getingar krossar den först grundligt med näbben. större djur håller den fast med fötterna mot marken. dödandet sker genom hugg med näbben eller genom att slunga bytet mot hårda föremål. småfåglar plockar skatan noggrant innan den äter.
ihhh igen...det måste vara så att den som skrivit den här texten om skatan (fann info på Wikipedia) inte gillar skator, det liksom genomsyrar texten, eller?
nu tycker jag lite synd om skatan. gud vad jag är velig, tur att det inte är val ännu... ;)



onsdag 21 april 2010

ska killar sitta och kissa?


hör så många olika teorier.....men efter lite "forskning" (=sökande på nätet helt vilt och utan struktur) så har jag kommit fram till att gå på denna linje:


Pojkar som når upp till toalettringen med snoppen när de står bör lära sig att stå och kissa. MEN, jag kommer rekomendera min lilla kille att alltid när han är hemma eller hos en kompis, att han sätter sig. Stå och kissa gör man på krogen eller i skogen. När man sitter töms nämligen blåsan mycket bättre, eftersom kroppen slappnar av. Detta gäller alla pojkar och uppåt till gubbålder. Ju äldre männen blir destå viktigare är det att tömma blåsan, motverkar, enligt riktig vetenskaplig forskning, prostata problem/prostata cancer.


Själv så....kommer jag fortsätta precis som vanligt, alltid sittandes...Dottern har jag lärt, precis som jag fått lära mig, att springa två kilometer in i skogen, krångla ner jeans, få isär fötterna så jag inte kissar på dem, vingla ner på huk, slappna av så jag faktiskt KAN kissa, börja om från början eftersom jag råkade huka på en buske som kliar... torka mig med mossa och plocka grönt ur "Greta" i flera dagar...

fredag 2 april 2010

pseuDOVEtenskap


jag är en Buzzador och får ibland vara med och utvärdera olika produkter. hittills har det blivit en skön blandning av det bästa i livet, allt från ost till rogivande tea. där här gången kom ett paket innehållandes DOVEs nya duschcreame. nu är jag ärlig (som alltid) men det är så att det här är den bästa produkt jag någonsin provat, i denna kategori. såååå väldoftande och märkligt nog, bra i jämställdhetens Sverige, så passar den dam lika väl som herr. tant lika väl som svärfar. i like.


Studier (pseudoventenskapliga?) visar att människan påverkas av dofter även om vi inte alltid är medvetna om dem. Doften av en citron anses öka förmågan att minnas (därför är det bra om barnen städar sitt rum, noga, med citrondoftande rengöringsmedel före de pluggar ;) och en klassiker är ju bulldoftande hus/lägenheter som är till försäljning, mäklarna ser att priset stiger!Jag har läst att på vissa ålderboende i England så sprider man doften av lavendel via ventilationssystemen och det har visat sig att detta får de gamla att koppla av och somna (jag hoppas att detta sker nattetid och inte dygent runt...). Resultatet har blivit att man inte längre delar ut lika mycket lugnande medel av kemisk karaktär.


Nu vet jag inte helt vad DOVE innehåller men jag njuter av den varje gång :D

ger inte godis till vem som helst..


..NEJ! blir mitt svar när det ringer på dörren och tre flickor står utanför. Det är skärtorsdag och jag förstår att de samlar godis och pengar. MEN...hallå...de är ju inte utklädda!! Nej, hos Pålssons får man vare sig det ena eller det andra om man inte bjuder på en liten show eller att jag i alla fall får tillfälle att dra på smilbanden. Likadant var det i höstas, på Hallowen. Det ringer på dörren och utanför står ett gäng pojkar och säger "-bus eller godis?". Jag ber dem gå hem och klä ut sig, annars blir det inget snarr. Så det så. Jag kräver lite mer än att man sticker fram en korg som godhjärtade grannar pytsat lite godis i. Full mundering ska det vara, hatt/sjal, kjol eller stor kavaj, mustach eller fräknar och röda kinder. Handritade Glad Påsk kort och pliriga små busögon. Då faller jag och ger bort allt godis :D