torsdag 26 augusti 2010

lilla pigan


..och hon ska skura trappor, och hon ska bona golv. Och hon ska bära slask och ved och vatten. Hon kommer ej i säng före klockan slagit tolv och då så får hon ligga brevid katten.


(men nu är jag förbannad på detta jävla knog. Nu ger jag fan i skiten, nu får det vara nog!)


blir lite trött ibland. funderar på att inte röra ett finger på en månad och bara kolla hur det skulle se ut här hemma. ibland säger min man "-nää, ska vi ta och städa lite?". visst låter det lite gulligt. men jag blir arg. varför? jo, för jag städar varje dag men uppenbarligen så märkar han det inte! ni vet, inte så att jag flyttstädar och vänder upp och ner på allt varje dag, men jag dammsuger hall och kök. skrubbar av diskbänken och river av spisen i samma veva. märker lite kladd på en skåpslucka och torkar bort det, inser att det är fler fläckar och det slutar med att jag även tar insidorna på luckorna samt kyl och frys. när jag ställer skorna i ordning (ja, efter modell och färg) så märker jag att listen är lite dammig, torkar bort detta. blir kissnödig och går in i badrummet, inser att toaletten behöver torkas av och märker då även lite skräp i handfatet....ja, jag tror ju inte att jag är ensam om att göra detta lilla extra varje dag, men jag är ganska säker på att innanför dessa fyra väggar är jag ganska själv om det.

okej, låt oss säga att vi städar tillsammans en stund. maken dammsuger (men inte under tidningskorgen & soffan) och under tiden ställer jag i ordning i kylsskåpet, plockar ur diskmaskinen, hänger tvätt, laddar en ny maskin, rengör en kastrull och släpper in katten. När min bättre hälft dammsugit klart tar jag fram skurhink och mopp och kör ett varv. tro då inte att han fortsätter med att damma en hylla eller vattna blommor då...näää...då åker gitarren fram och han sjunker ned i soffan medans jag torkar golvet (ja, under tidningskorgen och soffan). visst är det märkligt. han blir liksom "klar" före mig....


men för övrigt är jag galet förtjust i honom och inser precis att under tiden jag skrivit detta har jag slutat vara arg/sur/bitter och funderar på att gå och hämta en puss. galet va?Inga kommentarer: