söndag 1 november 2009

Apelsin-& Chokladtårta som var god även dag 3...


Vi har en tradition i familjen. När man fyller år får man önska sig en tårta med valfritt motiv. Hittills har vi avklarat späckhuggare-, pippi-, spindel-, & nu sist en hösttårta. Cornelias val. Jag är ju ingen konditor av något slag men är väl en smula småpiffig när det gäller praktiska övningar i köket. Bla bla bla...receptet kommer här ;)

Gör en sockerkaksbotten (grundrecept finns i varenda kokbok!)

Dela botten i lock och underdel.
Blanda ihop en chokladmousse (står på paketet hur man gör) och ställ in i kylen.
Vispa 4 dl grädde.
Riv Marabous Apelsin Krokant, den stora!!! med rivgärn (fördel är om chokladkakan har förvarats i kylen annars mosas den under rivningen, jaa...learn by misstake)
Blanda hälften av chokladspånen i grädden.
Skala 1 apelsin med kniv, så allt det "vita" försvinner. Använd fruktköttet och skär i små bitar.
Pressa saften från en annan apelsin på din kakas bottendel. Saftigt värre. Bred ut chokladmoussen och stö över apelsinbitarna.
Nu lägger du på locket.
Bred ut grädden på och runt kanterna. Dekorera med Noblesse, apelsinsmak så klart, och dela några (lättast med rumstempurerade Noblesse, de krackelerar om de varit i kylen..learn by example) som du sätter på tårtan. Strö över resterande chokladspån. KLART!

Ja, nu har du fått ett galet lätt recept ifall du ska sno ihop en liten tårta till någon fest. Jo, och det där i rubriken att den även fungerar dag tre, det stämmer. Den blev nästan bättre :)

Inga kommentarer: