måndag 29 juni 2009

Farmor Gerdas Marängtårta


Farmor Gerdas Marängtårta

ca 10-12 bitar

smet:
75 g smör
1 dl strösocker
4 äggulor
1 1/2 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk

maräng:
4 äggvitor
2 dl strösocker
1 pkt flagad mandel

fyllning:
1 liter jordgubbar/hallon
2 1/2 dl grädde

Rör smör och socker poröst. Tillsätt en gula i taget. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål och rör ner i smeten. Tillsätt mjölken.

Vispa äggvita till skum, häll sedan i sockret.

Bred ut smeten på en plåt men bakplåtspapper. Bred sedan på marängen. Strö mandelspån överhela kalaset.

Grädda i 20 min i 150 grader.

När kakan har kallnat lossar du försiktigt från bakplåtspappret. Dela kakan på mitten. På den ena halvan bred du ut grädde och bär, den andra halvan lägger du över som ett täcke. Såååå gott!

Till Dicks fest gjorde jag kakan lite mer potionsanpassad, för att den skulle räcka ;) Jag varvade helt enkelt allt i små koppar. Rev lite limeskal över, för färgens skull. Var lika god dagen efter!

Kram från skitiga fotens bageri/ Charlotte

1 kommentar:

Anonym sa...

:)