torsdag 28 maj 2009

scones på East Valley Road....



Ingredienser
7.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
0.5 dl råsocker
125 g kallt smör
1 st ekologiskt ägg
2 dl mjölk 3%

1 ekologiskt ägg, mandelspån och råsocker till pensling

Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.
Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
Vispa samman ägg och mjölk.
Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.
Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10 minuter.

Tips!
Jag hade ingen mjölk hemma sist jag bakade dessa så jag tog en cream fresh som hade passerat sitt "bäst före datum" med några dagar. Resultatet blev himelskt goda scones! Bröden blir även bra med filmjölk om man vill spara mjölkdropparna till sitt goda tea :o)

Inga kommentarer: