måndag 21 juni 2010

"det tycks ha uppstått ett kommunikationsproblem"Tror inte det bara är jag som hört att "nyckeln till att komma överens med folk och att nå lösningar på problem är kommunikation", inte sant?


"vi pratar igenom saken", "så länge vi pratar med varandra finns det hopp"


Det spelar ingen roll om dispyten är med din livspartner, chefen, din kollega eller ditt barn. Folk verkar generellt tro att om man bara lyssnar och förklarar så kan vilket problem som helst lösas. Var inte allt för säker på det.


Jag tror inte att uttrycka verkliga känslor, uppriktiga åsikter och underliggande intressen alltid för människor närmare varandra. Snarare tvärtom. Större förståelse kan driva människor längre ifrån varandra. Vad är det som avgör om pratande kommer leda till succé eller fiasko? Strategi.
Kan det vara så att vi kan förstå varandra, utan att för den skull komma överens? Eller kanske har jag fel. Tänk om det är så att vi måste förstå varandra helt säkert först, och sen kommer vi automatiskt komma överens? Men i det ligger ju ingen spännande strategi...hmmm..nä jag tror på min första teori tills jag blir bevisad motsatsen.


Mitt projekt denna sommar, förrutom att handsy Åre folkdräkt, sticka en Gotlandströja till Dick och sockor till mig själv, så ska jag fördjupa mig i "Strategi". Har lånat tre böcker, nu jäklar ska jag förkovra mig :) Har ni tur/otur kanske ni får några ord på vägen.
Kram

Inga kommentarer: