söndag 5 april 2009

Cornelias Ananaspaj


Cornelias ananasPaj


IngredienserPortioner: 6-8



pajdeg:
150 g smör

1 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 ekologiskt ägg


fyllning:
2 dl lätt crème fraiche (eller crème fraiche)

1 dl socker

1 tsk vaniljsocker

500 g krossad ananas


Gör så här

Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. Rör ihop ägget, lättcrème fraiche eller crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas. Tips: pressa verkligen ur så mycket saft du bara kan från ananasen. Pajen har annars en tendens att bli lite ”slemmig” (som Dick skulle ha uttryckt det).Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175°C i mitten av ugnen i ca 40 minuter.Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Kanske med lite rom i.

Inga kommentarer: