Cornelias ananasPaj
IngredienserPortioner: 6-8
pajdeg:
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ekologiskt ägg
fyllning:
2 dl lätt crème fraiche (eller crème fraiche)
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas
Gör så här
Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. Rör ihop ägget, lättcrème fraiche eller crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas. Tips: pressa verkligen ur så mycket saft du bara kan från ananasen. Pajen har annars en tendens att bli lite ”slemmig” (som Dick skulle ha uttryckt det).Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175°C i mitten av ugnen i ca 40 minuter.Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde.
Kanske med lite rom i.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar