måndag 8 juni 2009

Torpets Rulltårta



Bättre och lättare än så här blir det inte!

Torpets Rulltårta

...först ska du sätta ugnen på 250 grader, sedan köra igång.

3 ekologiska ägg (det bästa är ju om man har möjlighet att kila över till Karlssons och plocka äggen själv, innan tuppen Tore kommer!)
2 dl strösocker
2 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk kokhett vatten
varfri sylt
(det är vaninnigt gott med lemoncurd och färska hallon blandat!)

Vispa ägg och socker nästan vitt (om du orkar). Blanda mjöl & bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet.

Tag en platt plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Häll på smeten, använd gärna slickepotten för att få till en rektangel. Smeten är nu ca 1 cm tjock. Direkt in i ugnen. Det tar ca 5 minuter. Medans rullisen är i ugnen vispar du grädde.

Tag ut plåten när din rullis har fått en gyllenbrun färg. Den kommer att sjunka ihop när du tar den ur ugnen. Strö på lite socker, lägg på ett nytt bakplåtspapper på "kakan", tag en bricka och lägg ovanpå pappret. Vänt på allt. Bränn dig inte. Tag bort plåten och pilla bort pappret. Ibland kan det ha fastnat lite men tar man en pensel och duttar på lite vatten så släpper den fint. Smeta på valfri fylling. Rulla ihop. Färdig!

Skär i ca 3 cm tjocka skivor, lägg på en klick grädde och ett fint bär, lite strössel eller annat spännande. Njut!

PS! I köket på Torpet Njuta smakar rulltårtsbakelsen extra gott med färskt kokkaffe från vedspisen :)

Inga kommentarer: